kzk-ekofНа седници Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику Народне скупштине Републике Србије, чланови Одбора разматрали су Извештај о раду Комисије за заштиту конкуренције за 2016. годину.

Председник Комисије за заштиту конкуренције др Милоје Обрадовић известио је чланове Одбора да је 2016. година била јубиларна година пословања Комисије за заштиту конкуренције. Истакао је да Комисија, у складу са законским овлашћењима, ефикасно спроводи све активности у циљу обезбеђивања заштите конкуренције у Србији.

Др Oбрадовић је навео да су у извештајном периоду настављене и активности у оквиру процеса придруживања Србије ЕУ, као и да су похваљене од стране Европске комисије по питању преговарачког Поглавља 8.

Након образложења Извештаја о раду Комисије за заштиту конкуренције председница Одбора је предложила усвајање Извештаја Комисије за заштиту конкуренције, што је Одбор једногласно прихватио.

Седници је председавала председница Одбора Снежана Б. Петровић, а присуствовали су и чланови и заменици чланова Одбора као и чланови Савета и руководиоци Комисије за заштиту конкуренције.